Wordt het tijd om over te stappen naar een elektrische auto?

Er gaan weinig dagen voorbij dat er geen nieuws verschijnt over elektrische auto's. Zowat ieder automerk heeft al elektrische auto's, of toch minstens hybride, op de markt gebracht en er lijkt al een consensus bereikt te zijn dat het elektrisch rijden de toekomst zal vormen. Bedrijven zijn al volop de vloot aan het omschakelen, particulieren kijken vaak nog wat de kat uit de boom en stellen de overstap nog even uit. Elektrische auto's bieden zowel voor bedrijven als voor particulieren heel wat voordelen, we bekijken ze hieronder even in detail.

De voordelen van een elektrische auto

Het spreekt voor zich dat iemand die wel openstaat voor het overschakelen naar een elektrische auto dit enkel zal doen als daar bepaalde voordelen aan verbonden zijn. Die zijn er, en steeds meer zelfs. Ook de fabrikanten van elektrische auto's staan niet stil en met elk nieuw model werden tal van verbeteringen aangebracht die het elektrisch rijden nog aantrekkelijker maken.

Ecologisch voordeel

Als u weet dat een elektrische auto gemiddeld tot drie keer minder CO2 uitstoot, weet u al onmiddellijk dat deze manier van rijden een aanzienlijk minder grote impact heeft op het milieu dan de auto's op benzine of diesel. Overstappen naar elektrisch rijden betekent dus in elk geval dat u uw steentje bijdraagt aan een schoner milieu en dat u uw ecologische voetafdruk heel wat verkleint.

Comfortabel rijden

Aan de binnenzijde van de wagen is naar comfort toe geen enkel verschil te merken, dat is dus al geen zorg op zich. Gebruikers van een elektrische wagen geven wel aan dat de stille wagen een meerwaarde is naar comfort toe. Er wordt een stille plek gecreëerd en zo kan de autorit op een meer ontspannen manier verlopen. Het ontbreken van de verbrandingsmotor zorgt er bovendien ook voor dat er geen trillingen worden ervaren en ook dit draagt actief bij aan het rijcomfort.

De elektrische auto is overal welkom

In steeds meer landen voert men zogenaamde lage emissie zones in. Sterk vervuilende auto's worden hier geweerd en dat kan voor problemen zorgen als u een bepaalde locatie moet zien te bereiken.. Met een elektrische auto valt dit probleem volledig weg, die is overal welkom.

Makkelijk op te laden

Bij de opkomst van de elektrische auto's maakten veel mensen zich zorgen dat er niet voldoende laadmogelijkheden zouden zijn. Dit zou ertoe leiden dat iedere rit goed gepland moet worden om niet onderweg stil te komen staan. Twee zaken hebben hierin al een enorme evolutie doorgemaakt. Het rijbereik van de auto's werd een heel stuk verhoogd en het aantal laadmogelijkheden is op vandaag ruim voldoende om elke trip aan te kunnen.

Geen zorgen meer dankzij een laad pas

Voor wie echt comfortabel en zonder zorgen gebruik wil maken van een elektrische auto biedt de laadpas de oplossing. Een uitgebreid netwerk aan laadpalen doorheen heel Europa behoren tot het netwerk waar u met een laadpas kan betalen. Bankkaarten en cash geld zijn niet nodig en bovendien toont een handige maandelijks overzicht aan wat de elektrische auto u aan laadbeurten gekost heeft. Op de app zijn alle stations verzameld waardoor u zich steeds makkelijk en snel naar het dichtste laadpunt kunt begeven.

De pas is online aan te vragen en enkele dagen later kunt u er al zorgeloos en comfortabel gebruik van maken.