Stinkende zweetvoeten: waarom het aanpakken van de oorzaak belangrijk is

Zweetvoeten die stinken kun je het beste behandelen door het aanpakken van de oorzaak. Symptoombestrijding is bij deze klacht niet zinvol en kan de vieze geur zelfs verergeren. Hierbij kun je denken aan het gebruik van verfrissers of deodorant. Deze middelen bestrijden de symptomen slechts tijdelijk, maar behandelen de oorzaak niet. Wil je voorgoed verlost worden van overmatige zwetende voeten die stinken? Dan heeft Pedispray de oplossing.

Waarom symptoombestrijding bij zweetvoeten een slecht idee is

Natuurlijk is het vervelend als je wordt geconfronteerd met een vieze lucht zodra je jouw schoenen uittrekt. Dat geldt niet alleen voor jou, maar natuurlijk ook voor de mensen om je heen. Ook natte voeten in je schoenen voelt niet comfortabel. Om dit te voorkomen heb je misschien al van alles geprobeerd. Van het dragen van katoenen sokken tot aan het gebruik van schoenen-deodorant of verfrissers.

Helaas zijn deze middelen niet erg effectief. Ze maskeren de vieze voetengeur voor slechts een korte tijd en pakken de onderliggende oorzaak niet aan. Daarnaast kan het gebruik van deze agressieve middelen de kwaal juist verergeren. In veel gevallen komt dit door chemische toevoegingen zoals parfum en parabenen. Wil je echt van je zweetvoeten af? Dan pak je het probleem aan bij de oorzaak.

De oorzaak van stinkende voeten aanpakken met Pedifris

Voeten die overmatig zweten en daarbij ook nog eens stinken, moeten aangepakt worden bij de bron. Daarbij is het goed om te weten dat zweetvoeten op zich geen probleem zijn. Elke voet zweet om het lichaam op de juiste temperatuur te kunnen houden. Overmatig zweten is echter wel een probleem. Zeker als dit vocht wordt geabsorbeerd door je schoenen. Deze vochtige en vaak warme omstandigheden, zijn een perfecte voedingsbron voor schimmels en bacteriën. Deze veroorzaken de vieze en indringende geur. Het verschonen van je sokken of het wassen van je voeten is dus zinloos als de schoenen niet worden behandeld.

Bacteriën en schimmels in je schoenen door zweetvoeten kun je bestrijden met Pedifris Classic. Deze actieve poeder strooi je eenvoudig in je schoenen. Daar maakt het micro-organismen onschadelijk waardoor de verspreiding van een vieze geur stopt. Ook je voeten moet je behandelen tegen overmatig transpireren. Dat doe je het beste met Pedispray. De actieve bestanddelen remmen een overmatige zweetproductie waardoor je voeten droger en frisser blijven. Zweetvoeten of stinkvoeten bestrijden doe je dus door het aanpakken van de oorzaak. Met de producten van Pedifris doe je dat ook nog eens snel en effectief.