Lenzen

Lenzen bestellen

Vroeger kon je alleen naar de opticien om lenzen te kopen en vaak betaalde je hier ook nog eens flink voor. Tegenwoordig ga je naar de opticien om je ogen te laten meten en je lenzen kun je dan voordelig online bestellen.

Online kun je tegenwoordig allerlei verschillende soorten zachte lenzen bestellen van verschillende fabrikanten zoals bijvoorbeeld van Coopervision, Johnson en Johnson en Bausch en Lomb.

De consument kan online zowel sferische, torische als multifocale zachte lenzen bestellen. Al deze soorten kun je als daglenzen, weeklenzen of maandlenzen bestellen.

De daglenzen worden momenteel steeds populairder en dit is ook niet gek omdat deze lenzen namelijk zeer hygiënisch in het gebruik zijn. Daglenzen zitten namelijk per stuk verpakt in een houdertje met vloeistof en deze zijn geseald met een aluminiumfolie. Je vervangt je daglenzen dagelijks zoals de naam al doet vermoeden. Elke morgen doe je een nieuw paar in, vervolgens draag je ze de hele dag en aan het einde van de dag gooi je ze weg. De prijs van daglenzen ligt iets hoger dan die van weeklenzen en maandlenzen.

Weeklenzen zijn afkomstig van de fabrikant Johnson en Johnson en deze zijn als sferische, torische als multifocale uitvoering te bestellen. Weeklenzen kun je twee weken dragen alvorens je ze hoeft te vervangen voor een nieuw paar. Je kunt weeklenzen ook continue voor één week aan een stuk dragen (dus dag en nacht) echter moeten je ogen hier wel voor geschikt zijn. Wil je weten of je ogen geschikt zijn voor het continue dragen van weeklenzen? Overleg dit dan altijd met een contactlensspecialist.

Maandlenzen worden vaak online besteld, maar dat is ook niet gek want deze lenzen zijn in verhouding het goedkoopst. Ook hoef je deze zachte lenzen maar om de dertig dagen te vervangen voor een nieuw paar. Maandlenzen worden vaak verkocht in doosjes van zes stuks, zodat je een halfjaar scherp kan zien.

Harde lenzen zijn niet online te bestellen en dit komt omdat harde lenzen wat moeilijker zijn om aan te passen door een contactlensspecialist. Vaak worden harde lenzen ook bij hogere sterktes voorgeschreven.

Bij alle lenzen, behalve bij de daglenzen moet er extra lenzenvloeistof gebruikt worden om ze te bevochtigen en te onderhouden. De meest bestelde lenzenvloeistof is de alles in één lenzenvloeistof.

Wil je ook lenzen gaan dragen? Laat dan je ogen eens meten bij een opticien of contactlensspecialist.